Τα ομορφότερα γήπεδα αυτού του κόσμου. Μέρος τρίτο.

Έχεις σκεφτεί πως παίζουν ποδόσφαιρο στα Νησιά Φερόε; Πως παίζουν ποδόσφαιρο στη Γροιλανδία ή στα νορβηγικά νησιά; Πως παίζουν μπάλα στις φαβέλες του Ρίο ή στα ελβετικά βουνά; Παρασυρθήκαμε από τους αγώνες της εποχής, σε κλειστά και ανοιχτά γήπεδα και σας παραδίδουμε μια τριλογία κόσμημα. Τα ομορφότερα γήπεδα του πλανήτη μας, σε μερικές από τις πιο κομψές τους πόζες.

Το στάδιο που επιπλέει, Σιγκαπούρη

The Float at Marina Bay, Singapore

Το “Float”, στον Κόλπο του Λιμανιού στην Σιγκαπούρη, είναι ένα πλωτό στάδιο που σχεδιάστηκε με τρόπο τέτοιο, λόγω έλλειψης χώρου στην μικροσκοπική αυτή χώρα με τον τεράστιο πληθυσμό.

Ε Ν Τ Υ Π Ω Σ Ι Α Κ Ο

Άνοιξε μόλις το 2007 και οι κερκίδες του, που βρίσκονται στη στεριά, χωρούν 30.000 θεατές. Προφανώς, οι χρήσεις του δεν σταματούν στις αθλητικές:

Συναυλίες, πολιτισμός, ό,τι χωράει το μυαλό σου.

BBVA Bancomer Stadium, Μεξικό

Estadio BBVA, Μεξικό

Το στάδιο αυτό, με την μοναδική θέα, δημιουργήθηκε μόλις το 2015, χωρώντας στο εσωτερικό του 51.000 θεατές. Μια μικρή επέκταση, για επιπλέον 2.500 θεατές, συνέβη το μακρινό 2016, καθώς οι κατασκευαστές του δεν αποφάσισαν γρήγορα. Το γήπεδο είναι η έδρα της Μοντερέυ.

Ε, δεν έχω δει καλύτερη οπτική κάτω από στέγαστρο.

Το γήπεδο έχει το ολόδικό του παρατσούκλι, και ονομάζεται “El Gigante de Acero” που στα ισπανικά σημαίνει “ο ατσάλινος γίγαντας” ή “ο γίγαντας του ατσαλιού”. Και τώρα, θα σου δείξω γιατί:

Γι’ αυτό.

Τα στάδια της Κροατίας

Ναι, ξεκινάμε γενικά και απροσδιόριστα, γιατί η Κροατία, βάλθηκε να τοποθετήσει γήπεδα στα πιο εξωφρενικά γαμάτα σημεία της χώρας και των πόλεων της. Πάμε να δεις;

Το στάδιο Gospin του Dolac

Ναι, βρίσκεται δίπλα σε αυτή τη λίμνη.
Σε αυτό το σημείο μιας παραδοσιακής πόλης
Δίπλα ακριβώς από βράχια…

Το στάδιο Igralište Batarija στο Trogir

Ναι, δεν κάνουμε φώτοσοπ.

Βρίσκεται σε ένα νησί, προστατευμένο από την Unesco, και το άουτ, κυρίως της μία πλευράς, βρίσκει άνετα σε τείχος μεσαιωνικού κάστρου. Κανονικότατα:

Η θέα από τις… πολεμίστρες.

Το στάδιο Križna Luka, στο Hvar

Ναι, θριντιάζει η φωτογραφία αλλά το γήπεδο είναι ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ σχεδόν.

Το γήπεδο της Sutomscica στο Ugljan

Τι κάνουν ρε φίλε; Γιατί τα βάζουν εκεί; ΓΙΑΤΙ;

Η Κροατία μπορεί να δώσει άλλον τόσο πόνο γηπεδικά, αλλά φτάνει. Ούτως ή άλλως έγινε μαστ προορισμός, μην της δώσουμε κι άλλα μπόνους.

Το γήπεδο της Central Coast Mariners, Αυστραλία

Πριν κλείσουμε, θέλω να σας δείξω κάτι διαφορετικό. Κάτι καλοκαιρινό, κάτι από τον “κάτω” κόσμο. Ένα γήπεδο, που για πέταλό του έχει φοίνικες και θαλασσινό νερό.

Central Coast Mariners, Αυστραλία

Ένα γήπεδο φτιαγμένο το 1999, ονομαζόταν Grahame Park, και πριν από αυτό Bluetongue Stadium, από την αυστραλιανή εταιρεία ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΜΠΥΡΑΣ Bluetongue. Μόνο μια ζυθοποιία θα μπορούσε να στηρίζει ένα τόσο καλοκαιρινό γήπεδο.

Δεν νιώθεις, έτσι λίγο, πως θέλεις ξανά διακοπές; Ε, καλό σου καλοκαίρι!

Τα ομορφότερα γήπεδα αυτού του κόσμου. Μέρος πρώτο, τα γήπεδα του αρκτικού κύκλου.

Τα ομορφότερα γήπεδα αυτού του κόσμου. Μέρος δεύτερο, τα “μικρά”.