Ποιο είναι αυτό το Πόκεμον;

Το οπόσουμ ή πόσουμ είναι ένα μικρό θηλαστικό που ζει στην Αυστραλία. Είναι μαρσιποφόρο, άρα, συγγενεύει με τα κανγκουρό και τα κοάλα. Ζει 2 με 4 χρόνια. Συνήθως μοιάζει έτσι:

Ή, πιο εντυπωσιακά, όταν έχει μικρά να κουβαλήσει, μπορείς να δεις εικόνες σαν κι αυτήν:

Και τώρα, πάμε στο θέμα αυτής της ανάρτησης. Ένα Πάρκο Άγριας Ζωής στην Αυστραλία, διέσωσε μια γενετική “παραλλαγή” του συμπαθέστατου αυτού ζώου. Διέσωσε ένα από τα σπανιότατα, χρυσά οπόσουμ, που εντοπίζονται σε περιοχές της Τασμανίας. Και το χρυσό οπόσουμ μοιάζει κάπως έτσι:

Ναι, όπως καταλαβαίνεται, η σύγκριση ήταν άμεση και το αποτέλεσμα της οφθαλμοφανές:

Στην Τασμανία, ζει λοιπόν αυτή η γενετική παραλλαγή του συμπαθέστατου οπόσουμ. Και οι φωτογραφίες του σε μεταφέρουν στα πρωινά του Σταρ, δυο δεκαετίες πίσω. Ποιο είναι αυτό το Πόκεμον; Μα είναι ο Πίκατσου, ο σταρ του περίεργου άνιμε που μας καθήλωσε ως πιτσιρικάδες τα πρωινά Σαββάτου και Κυριακής.

Πάρε όμως κι έναν Ας Κέτσαμ, με τον Πίκατσου στα χέρια του:

Εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, για να κερδίσετε κάτι, ανάμεσα σε φωτογραφίες του γλυκύτατου πλάσματος: Τα οπόσουμ είναι μοναχικά, νυκτόβια ζώα. Είναι παμφάγα, τρώνε έντομα, σαλιγκάρια, τρωκτικά, φρούτα, χόρτα, φίδια, αυγά.

Αν και προσαρμόζονται εύκολα σε διάφορα περιβάλλοντα, νιώθουν οικεία πάνω στα δέντρα. Χρησιμοποιούν την ουρά τους για σταθερότητα κατά την ανάβαση.