Η μπλε οθόνη

Ακολουθεί ένα άρθρο απόλυτης νοσταλγίας και απόλυτου θυμού. Στις 25 Ιουνίου του 1998, διατίθενται στην αγορά τα Windows 98 της Microsoft. Αυτό το έπος, με τους ευτυχισμένους αγοραστές, όπως και στην έκδοση των Windows 95, που δεν ήξεραν πως αγόραζαν

γενναίες ποσότητες από αυτό που μας έμεινε γνωστό ως “Μπλε Οθόνη του Θανάτου”. Η Blue Screen of Death, κοινώς η μπλε οθόνη, ήταν συχνά το κυρίαρχο φόντο των νέων Windows. Το λειτουργικό σύστημα, προσπαθούσε απεγνωσμένα να γλιτώσει ένα κρίσιμο λάθος, και ανάγκαζε τη διακοπή της λειτουργίας του, ώστε να αποτρέψει τη ζημιά.

Καλλωπισμένη μπλε οθόνη, ένας “παλιόφιλος” σε μορφή wallpaper.

Ωστόσο, για να μην αδικούμε τα Windows 98, ήταν ξεκάθαρα από τα καλύτερα λειτουργικά που δημιούργησε η Microsoft και ο Μπιλ Γκέιτς. Ακόμα άλλωστε, στοιχειώνει τον ύπνο μας εκείνη η έκδοση των Vista…

Οι αναμνήσεις, ξαναγυρίζουνε

Η μνήμη μας αποθηκεύει ήχους. Και τα Windows, είχαν την ιδέα να υιοθετήσουν χαρακτηριστικούς ήχους πριν την έναρξή τους. Μπορεί στο μυαλό σας να έχει χαραχτεί πιο έντονα αυτό:

αλλά, πολλοί από εσάς, ίσως θυμάστε επίσης καθαρά, μέσα από το βουητό των κεντρικών σας μονάδων να ακούγεται και αυτή η πανδαισία:

Μπιλ Γκέιτς, Μάικροσοφτ, σας ευχαριστούμε για όλα και σας θυμόμαστε σχεδόν γλυκά.