Το τελευταίο σπίτι του Μπιν Λάντεν

Το Αμποταμπάντ είναι μια πόλη της περιοχής Χαζάρα στο Πακιστάν. Βρίσκεται 115 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της χώρας, Ισλαμαμπάντ και φιλοξενεί 209.000 κατοίκους.

Η πόλη του Αμποταμπάντ, στο Πακιστάν.
Στο Πακιστάν των 212,7 εκατομμυρίων κατοίκων, μια πόλη 200 χιλιάδων παίζει να είναι παράδεισος.

Η πόλη, είναι γνωστή για τον καλό της καιρό και για τα υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικά της ιδρύματα. Α, και γιατί ήταν η τελευταία κατοικία του Οσάμα Μπιν Λάντεν…

Το κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν

Ο Μπιν Λάντεν, ο άρχοντας της τρομοκρατίας, η προσωποποίηση του κακού, ο ρίχνωτουςδίδυμουςπύργουςγιατίμουκάρφωσε, κυνηγιέται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Και βρίσκει καταφύγιο στο Πακιστάν. Στην μικρή πόλη του Αμποταμπάντ. Και το τελευταίο του σπίτι μοιάζει κάπως έτσι:

Κατασκευάστηκε ανάμεσα στο 2003 και 2005, είχε τρεις ορόφους και βρίσκονταν σε έναν χωματόδρομο, 4 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης. Πέρα από το μέγεθός του, και τα λίγο ψηλότερα τείχη του, δεν διέφερε σε τίποτα από τα σπίτια της γειτονιάς.

Αν έπεφτε μπάλα παιδιών στην αυλή του σπιτιού, οι φρουροί, δεν την επέστρεφαν. Πλήρωναν την τιμή της στα πιτσιρίκια.

«Ένα ελικόπτερο πετά πάνω από το Αμποταμπάντ στη 1 το πρωί.»

Ο Σοχάιμπ Άταρ, ένας Πακιστανός προγραμματιστής τις νύχτες και ιδιοκτήτης μικρού καφενείου τις μέρες, πραγματοποιεί εκείνο το βράδυ ένα από τα πιο διάσημα tweets που υπήρξαν και θα υπάρξουν.

Δουλεύοντας στον υπολογιστή του ακούει έναν ήχο ελικοπτέρου στη μία το πρωί. «Ένα ελικόπτερο πετά πάνω από το Αμποταμπάντ στη 1 το πρωί (ένα σπάνιο γεγονός).» Αυτό το μήνυμα είναι η πρώτη κάλυψη της επιχείρησης δολοφονίας του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Το σπίτι του διαβόητου τρομοκράτη καταστρέφεται, οι Ηνωμένες Πολιτείες μοιράζουν, για άλλη μια φορά, δημοκρατία στον πλανήτη και ισοπεδώνεται και η τελευταία του ένδειξη πως υπήρξε εκεί τριγύρω.

Ομάδα επιχειρηματιών ετοιμάζει θεματικό πάρκο στο σημείο πλέον, ενώ το counterstrike κυκλοφόρησε πίστα “δολοφονίας” στον ηλεκτρονικό του κόσμο. Μπορείς κι εσύ να σκοτώσεις το απόλυτο κακό…