Η “ασφαλέστερη” παραλία της Ευρώπης

Υπάρχει μια ιστοσελίδα που αφορά στην προώθηση του ευρωπαϊκού τουρισμού. Η European Best Destinations, εκτίμησε την κατάσταση της πανδημίας και δημιούργησε μια λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς παραλίες στην Ευρώπη. Προτείνει λοιπόν, να επιλέξετε μία απ’ αυτές το φετινό καλοκαίρι για τις διακοπές σας.

Στην δεκάδα, υπήρξαν επιλογές παραλιών που φαντάζουν υπέροχες. Όπως η παραλία του Χελ, στην τρίτη θέση της κατάταξης:

Με μια διαφορά. Η παραλία του Χελ, στην χερσόνησο του Χελ βρίσκεται στην εξωτική… Πολωνία. Φανταζόμαστε λοιπόν πως δεν θα ονειρευόσασταν ακριβώς καλοκαιρινές βουτιές στην Βαλτική Θάλασσα.

Στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο Χαλικούνας της Κέρκυρας, κάτι μεσογειακό, που μπορεί να στηρίξει επίσης παιχνίδι στο νερό:

Αλλά. Στην πρώτη θέση, εμφανίζεται και πάλι η Ελλάδα και εκπροσωπείται από την… Ήπειρο. Η ασφαλέστερη παραλία της Ευρώπης είναι το Μονολίθι της Πρέβεζας!

Η παραλία έχει μήκος 22 χιλιόμετρα και πλάτος που πλησιάζει έως και τα 80 μέτρα.

Το Μονολίθι της Πρέβεζας είναι η ασφαλέστερη παραλία στην Ευρώπη σύμφωνα με το European Best Destinations. Το ελληνικό “θαύμα” μπροστά στον κορονοϊό προσκαλεί τα βλέμματα του κόσμου.

Η Πρέβεζα θεωρήθηκε ως ένας μοναδικά ηλιόλουστος προορισμός, με εξαιρετικά μεγάλες παραλίες, τρία νοσοκομεία σε μικρή απόσταση και το αεροδρόμιο στα δέκα μόλις λεπτά.

Η επιλογή των παραλιών της Ευρώπης, βασίστηκε σε κριτήρια, όπως ο χαμηλός αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στον συγκεκριμένο προορισμό και το μέγεθος της παραλίας. Από το οποίο προκύπτει και o αριθμός τετραγωνικών μέτρων ανά άτομο στην εκάστοτε παραλία.

Και μέσα στο Ιόνιο Πέλαγος, ο λόγος που η παραλία ονομάστηκε Μονολίθι.