Ωκεανός Άχρηστων Γνώσεων 03. Το ερωτικό ξενοδοχείο της Nintendo.

Στους περισσότερους από εμάς όταν ακούμε τον τίτλο αυτής της εταιρίας αυτόματα σχηματίζεται ένα χαμόγελο στο πρόσωπο μας. Ένα γλυκό κύμα νοσταλγίας μας κατακλύζει, καθώς σκεφτόμαστε τις ώρες που έχουμε αφιερώσει πάνω από μια κονσόλα της στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε έναν υδραυλικό να σώσει μια πριγκίπισσα (Super Mario) ή να πιάσουμε όλα τα Πόκεμον και να γίνουμε οι καλύτεροι (like no one ever was).

Η Nintedo όμως δεν ήταν πάντα αυτή η γλυκιά εταιρία που φτιάχνει παιχνίδια για παιδιά. H αρχή της ήταν κάπως διαφορετική. Η εταιρία ξεκίνησε φτιάχνοντας πλαστικές κάρτες για ένα Ιαπωνικό παιχνίδι που ονομάζεται Hanafuda. Το οποίο το 1880 ήταν πολύ δημοφιλές παιχνίδι συμμοριών και πιο συγκεκριμένα μιας και μιλάμε για Ιαπωνία της Yakuza.

Από τότε μέχρι και σήμερα η Nintedo έχει διαχειριστεί μια εταιρία ταξί με την ονομασία Daiya. Ένα κανάλι. Μια εταιρία φαγητού. Δημιούργησε ένα παιχνίδι με την ονομασία “Love Tester” ή στα ελληνικά «Δοκιμαστής Αγάπης» που μπορούσε να μετρήσει πόσο ταιριάζεις με την/τον σύντροφο σου. Σίγουρα όμως η πιο παράξενη απόφαση της ήταν τα 60s όταν είχε μια αλυσίδα ερωτικών ξενοδοχείων στην Ιαπωνία.

Η εταιρία φυσικά και πλέον δεν ασχολείται με αυτή την επιχείρηση. Γιατί να το κάνει άλλωστε, αφού βρήκε διαφορετικό τρόπο να μας προσφέρει ευχαρίστηση. Μέσα από τον μαγικό κόσμο των video games.

~