Τα ομορφότερα γήπεδα αυτού του κόσμου. Μέρος δεύτερο.

Έχεις σκεφτεί πως παίζουν ποδόσφαιρο στα Νησιά Φερόε; Πως παίζουν ποδόσφαιρο στη Γροιλανδία ή στα νορβηγικά νησιά; Πως παίζουν μπάλα στις φαβέλες του Ρίο ή στα ελβετικά βουνά; Παρασυρθήκαμε από τους αγώνες της εποχής, σε κλειστά και ανοιχτά γήπεδα και σας παραδίδουμε μια τριλογία κόσμημα. Τα ομορφότερα γήπεδα του πλανήτη μας, σε μερικές από τις πιο κομψές τους πόζες.

Αυτή τη φορά, στην ανάρτηση που επισκέφτηκες, θα σου δείξω τα μικρότερα, τα κοσμήματα μικρού μεγέθους που υπάρχουν ανά τον κόσμο. Στις ομορφότερες στιγμές τους.

Το γήπεδο της Shell, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Πίσω αριστερά και πάνω, ναι, είναι ο Τζίζους Κράιστ του Ρίο. Μπροστά, πυκνές, οι φαβέλες του Ρίο.

Αυτό το γήπεδο έχει κάτι τόσο ιδιαίτερο που το κάνει μοναδικό. Τα φώτα του ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ. Όπως το διάβασες. Το γήπεδο αυτό, στις φτωχές φαβέλες του Ρίο, έχει ενσωματώσει μία μοναδική τεχνολογία που εκμεταλλεύεται την κίνηση των ποδοσφαιριστών μετατρέποντάς την σε ηλεκτρικό ρεύμα, αρκετό για να φωτιστούν οι προβολείς του.

Δες λοιπόν ένα θαύμα στη μέση του Ρίο
Το οποίο, από κοντά, είναι εξίσου πανέμορφο
Και δεν δέχεται διακρίσεις.

Το κοινοτικό γήπεδο της φαβέλα Σάο Κάρλος, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Το κοινοτικό γήπεδο της φαβέλα Σάο Κάρλος, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Βγαλμένο από σκηνικό ταινίας, όπου οι επόμενοι μάγοι των ευρωπαϊκών γηπέδων, μαθαίνουν τα ξόρκια τους, στριμωγμένοι, σε όσα τετραγωνικά μέτρα βρήκαν. Η φτωχότατη φαβέλα του Σάο Κάρλος στο Ρίο, βρήκε αυτόν τον χώρο για γήπεδο. Κι αυτό παρέδωσε στα παιδιά της γειτονιάς με τα γυμνά πόδια.

Χώμα. Αρκεί.
Και τώρα, θέλω να πάω Βραζιλία. Φακ.

Ottmar Hitzfeld Stadium, Gspon, Ελβετία

Λίγο πάνω από τα 2.000 μέτρα υψόμετρο, βρίσκεται το στάδιο Ottmar Hitzfeld, που κουβαλά το όνομα του Γερμανού προπονητή (Ότμαρ Χίτσφελντ). Θεωρείται το ευρωπαϊκό γήπεδο στο μεγαλύτερο υψόμετρο και μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες 8 επί 8.

Η θέα του είναι σοκαριστική. Μα θέλει πνευμόνια σε τέτοιο υψόμετρο.
Ο Ότμαρ Χίτσφελντ πάντως, στα εγκαίνια του γηπέδου, έφτασε με ελικόπτερο.

Τα ομορφότερα γήπεδα αυτού του κόσμου. Μέρος πρώτο, τα γήπεδα του αρκτικού κύκλου.

Τα ομορφότερα γήπεδα αυτού του κόσμου. Μέρος τρίτο, τα “μεγάλα” στάδια.