Αστείες ταινίες για να δεις πριν πας στην κάλπη. Ή μετά.

Οι εκλογές ποτέ δεν είναι τελείως ευχάριστη διαδικασία. Λίγο το άγχος της επομένης ημέρας. Λίγο οι διαφωνίες που πάντα υπάρχουν στα τραπέζια με τους φίλους και τους συγγενείς. Λίγο ότι με τέτοια ζέστη όλοι θα προτιμούσαμε να είμαστε στο παραβάν της παραλίας και να αλλάζαμε στα μαγιό μας. Παρόλα αυτά καλό είναι να συμμετέχουμε στη διαδικασία αυτή. Πριν γίνει αυτό όμως και για να είμαστε πιο ευδιάθετοι επιλέξαμε τέσσερις κωμικές ταινίες. Για να σας βλέπουν χαμογελάστους στις κάλπες και να αναρωτιούνται τι πάθατε.

The Campaign-Οι υποψήφιοι(2012)

Δύο από τους καλύτερους κωμικούς της γενιάς μας ο Will Ferell και ο Zach Galifianakis συνυπάρχουν  σε αυτή την ταινία. Ο πρώτος ως ένα επιτυχημένο μέλος του Κογκρέσου όνοματι Καμ Μπρείντι και ο δεύτερος ως Μαρτί Χαγκινς ένας εκκεντρικός τύπος τον οποίο χώνουν δύο πολιτικοί σύμβουλοι στον αγώνα με αφορμή μια πολύ σημαντική οικονομική συμφωνία.

Μan of the year- Ο άντρας της χρονιάς(2006)

Σίγουρα δεν μιλάμε για τον πιο καλό και χαρακτηριστικό ρόλο του υπερταλαντούχου Ρομπιν Γουιλίαμς. Η ταινία η παρόλα αυτά έχει κάποιες αστείες δυνατές στιγμές που προσφέρουν γέλιο. Η υπόθεση έχει να κάνει με έναν άντρα ο οποίος έχει ένα επιτυχημένο βραδινό talk show και βάζει για troll υποψηφιότητα στις εκλογές. Για κακή τύχη δικιά του και καλή δική μας κερδίζει και γίνεται το πρόσωπο της χρονιάς.

Υπάρχει και φιλότιμο-1965

Όχι για να ευλογήσουμε τα γένια μας αλλά καλές κωμικές ταινίες με πολιτικό θέμα είχαμε πάντα και στην Ελλάδα και μάλιστα αρκετό καιρό πριν την επιλέξουν σαν θεματική οι Αμερικάνοι. Μια από τις καλύτερες, είναι το Υπάρχει και φιλότιμο. Στην ταινία συναντάμε τον Υπουργό Ανδρέα Μαυρογιαλούρο (Λάμπρο Κωνσταντάρα) ο οποίος εξαιτίας ενός ατυχήματος που παθαίνει διαπιστώνει τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων του αλλά και τις απάτες των συνεργατών του και αποφασίζει να τα διορθώσει όλα.

The Dictator-Ο δικτάτορας(2012)

Πολιτική ταινία μπορεί να χαρακτηριστεί σίγουρα και ο Δικτάτορας με πρωταγωνιστή τον Sacha Baron Cohen του Μποράτ ως Hafez Aladeen ενός αυταρχικού ηγέτη της Δημοκρατίας της Wadiya o οποίος πηγαίνει στην Αμερική οπού και χάνει την ταυτότητα του μην μπορώντας πλέον να αποδείξει ότι είναι όντως ο δικτατόρας που όλοι μισούν. Μια σκληρή κριτική για την πολιτική κατάσταση της Αμερικής που έκανε πολλούς να χαρακτηρίσουν αυτή την ταινία ως άκρως εριστική.

Αυτά από εμάς. Άντε και καλή ψήφο.