Οι μεγαλύτερες τρύπες του κόσμου.

Οι εθνικές εκλογές της 7ης Ιουνίου του σωτήριου έτους 2019 τελείωσαν, και τη στιγμή που γράφεται το άρθρο αυτό οι ψήφοι καταμετρούνται ακόμα. Το θετικό είναι ένα και μόνο. Το φασιστικό μόρφωμα, οι ακατανόμαστοι, βρίσκονται στο 2,97% και ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ. Η συνέχεια του άρθρου αφορά τους εναπομείναντες ψηφοφόρους της αρρώστιας. Θα σου παρουσιάσουμε τις μεγαλύτερες τρύπες του κόσμου, όπου και μπορούμε να τους μεταφέρουμε αν δεν επιλέξουν να κρυφτούν σύντομα μόνοι τους.

1.Κρατήρας αερίων Darvaza

Darvaza Gas Crater

Η “πύλη της κολάσεως” βρίσκεται στο Τουρκμενιστάν και ανακαλύφθηκε το 1971, όταν γεωλόγος προσπαθούσε να βρει αέριο στις ερήμους της χώρας. Το έδαφος υποχώρησε και φανέρωσε την τρύπα που βλέπεις, η οποία, ναι, καίει έως και σήμερα, καθώς απελευθερώνεται συνεχώς αέριο.

Τις νύχτες είναι εντυπωσιακή. Όντως.

Η πύλη της κολάσεως από τον αέρα.

2.Το ορυχείο διαμαντιών Kimberley

Kimberley Diamond Mine

Το αδαμαντωρυχείο αυτό βρίσκεται στη Νότια Αφρική. Από το 1866 έως και το 1914 ένα σύνολο 50,000 εργατών έσκαψαν τη γη με αξίνες και φτυάρια βγάζοντας 2.722 κιλά διαμάντια.

3.Το φράγμα Monticello

Monticello Dam

Αυτή είναι η τρύπα, που προστατεύει την υπερχείλιση του φράγματος Monticello, στην Νάπα, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

4.Το ορυχείο του φαραγγιού Birmingham

Birmingham Canyon Mine

Στην Γιούτα, των ΗΠΑ, ο άνθρωπος έσκαψε 1,2 χιλιόμετρα προς τον πυρήνα της γης, με πλάτος άλλα 4 χιλιόμετρα. Ο αριθμός αυτός παίζει να μεγαλώσει μάλιστα, καθώς η δραστηριότητα συνεχίζεται.

5.Η Μεγάλη Γαλάζια Τρύπα

Great Blue Hole

Μια φυσική τρύπα στη μέση της θάλασσας, στην περιοχή του Μπελίζ που διαμορφώθηκε στην… Εποχή των Παγετώνων. Το βάθος της υπολογίζεται περίπου στα 120 μέτρα.

6.Το αδαμαντωρυχείο Mirny

Mirny Diamond Mine

Η Σοβιετική Ένωση έχει τη δική της εντυπωσιακή τρύπα, με διάμετρο 1,2 χιλιόμετρα και βάθος 525 μέτρα. Το πιο εντυπωσιακό; Βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε πόλη. Αλλά ακριβώς.

Mirny Diamond Mine

Χρειαζόσουν μια πορεία δύο ωρών για να φτάσεις στον πάτο της…

7.Το ορυχείο Diavik

Diavik Mine

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά, το ορυχείο Diavik, βρίσκεται στον Καναδά και άνοιξε μόλις το 2003. Παράγει, ή έστω, είναι σκοπός του να παράξει 1.600 κιλά διαμάντια το χρόνο.

8.Η καταβόθρα της Γουατεμάλα

Sinkhole of Guatemala

Αυτή η τρομακτικότατη τρύπα δημιουργήθηκε το 2007 και είναι αποτέλεσμα διάβρωσης από έναν υπόγειο ποταμό στη βάση της. Παρέσυρε σπίτια και υπήρξε η αιτία θανάτου 2 ανθρώπων.

9.Ο αγωγός Udachnaya

Udachnaya Pipe

Ένα ορυχείο διαμαντιών στη Ρωσία, με βάθος 600 μέτρων. Το κοίτασμα βρέθηκε το 1955 και η εκσκαφή ολοκληρώθηκε το 2010.

10.Η Chuquicamata

Chuquicamata

Ένα ορυχείο χαλκού στην Χιλή ολοκληρώνει τη δεκάδα, καθώς η χώρα αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό χαλκού παγκοσμίως. Το βάθος του αγγίζει τα 850 μέτρα.

Υ.Γ. Αυτές είναι οι επιλογές μας για τις αρκετές χιλιάδες ψηφοφόρων που επέλεξαν τους ακατανόμαστους, καθώς δεν χωράνε στα πηγάδια μας.