Τα ιταλικά μπαλκόνια

Απέναντι, αν διασχίσεις την Αδριατική, οι γείτονές μας μένουν σε καραντίνα. Και ο τρόπος διαφυγής τους από την έγκλειστη τους καθημερινότητα είναι τα μικρά τους μπαλκόνια. Αυτή η ανάρτηση, είναι ένα σύντομο αφιέρωμα στα ιταλικά μπαλκόνια, στον τρόπο που οι Ιταλοί διασκεδάζουν αυτές τις περίεργες μέρες.

Οι ιταλικές σημαίες στα μπαλκόνια κρεμασμένες, δείχνουν πως οι κάτοικοι του συγκεκριμένου διαμερίσματος είναι καλά και κρατούν τα μέτρα προστασίας.

Ας ρίξουμε μια ματιά λοιπόν, στα ιταλικά μπαλκόνια, που παράγουν εικόνες. Εικόνες ελπίδας, χαμόγελα, μουσική, διάθεση για να το περάσουμε κι αυτό:

Κάνε “άνοιγμα σε νέα καρτέλα”, μεγάλωσε την εικόνα και δες τους. Φιγούρες έγκλειστες που διασκεδάζουν την προσωρινή τους “φυλακή”.

Ωστόσο, η λύση βρέθηκε γρήγορα. Μουσική. Η μουσική ενώνει, η μουσική δίνει κουράγιο, η μουσική αλλάζει το μέσα, στη μουσική το ‘ριξαν οι Ιταλοί.

Με όργανα ή χωρίς. Λίγος θόρυβος, να σπάσει την καθημερινότητα που έγινε, έτσι ξαφνικά, αλλιώτικη.

Θα το περάσουμε κι αυτό μωρέ. Μείνετε στο σπίτι. Και αφήστε για λίγο, ή και περισσότερο, τις εκκλησίες κατά μέρος. Και του χρόνου θ’ αναστηθεί.