15 Δεκεμβρίου. Οι Ρώσοι φτάνουν στην Αφροδίτη, στην δίδυμη κόλαση της γης.

Το “Βενέρα 7” (ρώσικα: Венера-7) ήταν σοβιετικό και μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο, που είχε σαν στόχο την εξερεύνηση της Αφροδίτης. Στις 15 Δεκεμβρίου 1970 το σκάφος μπήκε στην ατμόσφαιρα του δεύτερου κοντινότερου πλανήτη στον Ήλιο. Βενέρα, στα ρωσικά, σημαίνει Αφροδίτη.

Το Βενέρα 7 στην Αφροδίτη.

Εκτοξεύτηκε στις 17 Αυγούστου 1970 από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ.

Το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο σημερινό Καζακστάν.

Η προσεδάφιση

Η κάψουλα προσεδαφίστηκε αλλά φάνηκε να σιγεί αμέσως μετά την πρόσκρουσή της στην επιφάνεια. Τελικά αποδείχθηκε ότι συνέχισε να μεταδίδει αδύναμο σήμα για 23 λεπτά μετά την προσεδάφιση.

Πιθανότατα αναποδογύρισε όταν έφτασε στο έδαφος, με συνέπεια η κεραία του να μην είναι στραμμένη σωστά. Το Βενέρα 7 μετέδωσε δεδομένα σχετικά με την πίεση και την θερμοκρασία που επικρατεί στον πλανήτη. Κι έτσι, μας απέδειξε πως η Αφροδίτη είναι η… κόλαση. Η θερμοκρασία ανερχόταν στους 475 βαθμούς Κελσίου και η πίεση στην επιφάνεια της, ήταν περίπου 90 φορές μεγαλύτερη από την γήινη.

Είναι το πρώτο σκάφος που έφτασε στην επιφάνειά της και ταυτόχρονα το πρώτο στην ιστορία που προσεδαφίστηκε επιτυχώς σε άλλο πλανήτη και κατάφερε να μεταδώσει σήμα πίσω στην Γη.

Η Αφροδίτη είναι η κόλαση

Τα σκάφη της αποστολής Βενέρα, συνέχισαν να φεύγουν προς την Αφροδίτη. Το Βενέρα 9, τον Ιούνιο του 1975, και ακολούθως το Βενέρα 13, μετέδωσαν τις πρώτες φωτογραφίες από την επιφάνεια του πλανήτη…

Τώρα πια είμαστε σίγουροι πως η κόλαση υπάρχει και είναι η επιφάνεια της Αφροδίτης. Και μ’ αυτό τον τρόπο απεικονίστηκε από καλλιτέχνες:

Ουάου.