Πότε θεωρείς πως οι Ρώσοι παραδέχτηκαν πως η μπύρα είναι αλκοολούχο ποτό;

Στην Ρωσία που λες, υπάρχει ένα ρητό στον απλό λαό. Ναι, στους προλετάριους. Пиво без водки – деньги на ветер. Που αν το μεταφράσεις, λέει ακριβώς πως “Μπύρα χωρίς βότκα – πεταμένα λεφτά.” Έτσι, γίνεται κατανοητή η θέση που δίνουν στην μπύρα στην καθημερινότητά τους.

Ωστόσο, διαθέτουν περισσότερους από 550 παραγωγούς μπύρας σε ολόκληρη τη χώρα.

Κι έρχομαι να απαντήσω στην ερώτηση του τίτλου. Έως το 2011 οι Ρώσοι δεν θεωρούσαν, βάσει της νομοθεσίας τους, πως η μπύρα είναι αλκοόλ. Και για να το χειροτερέψουμε, βάσει της νομοθεσίας τους πάντα, δεν θεωρούσαν αλκοολούχο ποτό ο,τιδήποτε διέθετε κάτω από 10% περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Επί προεδρίας Μεντβέντεφ λοιπόν,

Δες εδώ φωτογραφία το παλικάρι

ορίστηκε πως η μπύρα είναι επίσης αλκοολούχο ποτό και όχι αναψυκτικό όπως θεωρούνταν έως τώρα, με τον απλό, καθημερινό, τίμιο Ρώσο να μπορεί να γίνει μπαούλο, πίνοντας ελεύθερα όση μπύρα του καρφώνει.

Η παραπάνω πρόταση βέβαια, είχε εκπληκτικά αποτελέσματα έως τώρα βέβαια, εάν έκανες μιαν απλή αναζήτηση στην Google, μεθυσμένων Ρώσων.

Που ξεκινούσαν έτσι,
συνέχιζαν έτσι, (κυρίες μου, δεν θα σας αφήναμε απ’ έξω)
και τερμάτιζαν κάπως έτσι,
ή έτσι. Θα κάνουμε αφιέρωμα στους μεθυσμένους Ρώσους, σας το υπόσχομαι.

Αλκοόλ στη Ρωσία λοιπόν η μπύρα, από το μακρινό 2011. Κίνηση καταστροφής του λαουτζίκου. Επιστροφή στην παλιά, καλή βότκα.

Πάμε ρε κοπελάρες μου.

Υ.Γ.1 Πάντως, ζήλεψα το μπουκάλι ρώσικης μπύρας. Δες:

Ε; Ε; Γαμάτο.