Σκοτώνουμε τη φύση, το πιο στενάχωρο βίντεο της χρονιάς.

Η λίστα με τα απειλούμενα είδη ανά τον πλανήτη αρχίζει να θυμίζει σε όγκο την Βίβλο – και η χρησιμότητά της είναι αποδεδειγμένα μεγαλύτερη, αφορά υπαρκτά πλάσματα – και ο λόγος είναι σαφής. Ο άνθρωπας. Ένα τέρας που κόβει δάση ασταμάτητα και ανεβάζει τον θερμοστάτη του πλανήτη. Κι όσο καταστρέφουμε τα σπίτια τους, τα υπόλοιπα πλάσματα του καλού θεούλη, μπορούν μόνο να μας παρατηρούν. Και να κρύβονται σ’ ό,τι απομένει. ΕΚΤΟΣ ΑΠ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΥΡΑΚΟΤΑΓΚΟ:

Αυτόν τον απίστευτο τύπο, που αποφάσισε να τα βάλει με τον εκσκαφέα που γκρέμιζε το σπίτι του.

Κι έτσι καταλήξαμε να ‘χουμε στο Youtube, ένα κόσμημα που δείχνει ένα απελπισμένο ζώο να επιτίθεται στη μηχανή που διαλύει τον τόπο του, το μέρος του, το σπίτι του. Κι είναι η μάχη του ενός που προσπαθεί με τα χέρια του να σταματήσει το μέταλλο, μια μάχη χαμένη μα με ένα πλάσμα που είναι εκεί για να τη δώσει, εκεί για να προσπαθήσει να παλέψει, εκεί για να κρατήσει όσα του κλέβουν. Καταλήξαμε να ‘χουμε στο Youtube αυτό εδώ:


Το βίντεο διαρκεί δυο λεπτά, ελπίζω να έκανες ένα απ’ αυτά σιγή, για τον ήρωα.

Η σπαρακτική αυτή στιγμή καταγράφηκε στο δυτικό Καλιμαντάν της Ινδονησίας, όσο εργάτες κατέστρεφαν ένα τμήμα του δάσους Sungai Putri, του φυσικού βιότοπου των ουρακοτάγκων του Βορνάν.

Η αθλιότητά μας σε αναμνηστική φωτογραφία.

Τουλάχιστον, ο συγκεκριμένος πολεμιστής μετεγκαταστάθηκε.

“Όταν το τελευταίο δέντρο θα έχει κοπεί, όταν τα ποτάμια θα έχουν μολυνθεί, όταν τα ψάρια της θάλασσας θα είναι νεκρά, τότε ο άνθρωπος θα καταλάβει ότι τα χρήματα δεν τρώγονται.”