Το εντυπωσιακότερο καλάθι όλων των εποχών

Στις 11 Μαΐου του 1980, ο υπερπαίκτης Τζούλιους Έρβινγκ με τη φανέλα των Philadelphia 76ers, στο 4ο Παιχνίδι των Τελικών έναντι στους Lakers, βάζει το εντυπωσιακότερο καλάθι όλων των εποχών. O Doctor J. κάνει το baseline scoop, σκοράροντας πίσω από τη μπασκέτα.

Ο Doctor J. πήρε τον εσωτερικό διάδρομο μα διακρίνοντας πως δεν έχει χώρο και άλλο τρόπο να αποφύγει τον Kareem Abdul-Jabbar που ερχόταν για την άμυνα (μιλάμε για τους Lakers των Jabbar και του ρούκι Magic Johnson), σκόραρε με ένα “χορευτικό” ανάποδο lay up.

Ο τιτάνιος Τζούλιους Γουίνφιλντ Έρβινγκ (Julius Winfield Erving) έμεινε γνωστός με το προσωνύμιο Doctor J. Βοήθησε στη δημιουργία ενός θεαματικότερου στοιχείου στο παιχνίδι, ιδιαίτερα με την φοβερή αλτικότητά του και τα θεαματικά του καρφώματα.

Το video του Baseline Scoop…

Ο υπερπαίκτης Τζούλιους Έρβινγκ

Αγωνίστηκε με τους Βιρτζίνια Σκουάιρς, τους Νιου Τζέρσεϊ Νετς και τους Φιλαδέλφεια Σίξερς. Είναι ο 5ος σκόρερ του αμερικανικού πρωταθλήματος (ΝΒΑ και ΑΒΑ) με 30.026 πόντους. Σήμα κατατεθέν του ήταν τα καρφώματα από τη γραμμή του φάουλ, στους διαγωνισμούς καρφωμάτων (κάρφωμα των έξι διασκελισμών).

Υ.Γ. Μετά τη μπασκετική του καριέρα, ο Τζούλιους Έρβινγκ ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Φιλαδέλφεια, παίρνοντας και επίσημα τον τίτλο του δόκτορα (Dr)…