Όταν ο Bob Ross ζωγράφισε μόνο με γκρι για τον τηλεθεατή του με αχρωματοψία

Ας αρχίσουμε με τα βασικά. Το 1995, αυτή η τεράστια φιγούρα μας άφησε, μόλις στα 52 του. Αφήνοντας πίσω του την πιο αναγνωρισμένη εκπομπή ζωγραφικής και τόνους φιλοσοφίας. Από το 1982 έως το 1994, ο Bob Ross γύρισε περισσότερα από 400 επεισόδια της σειράς The Joy of Painting.

Αθάνατος.

Στην ελληνική τηλεόραση, έσκασε μύτη στην ηρωική ΕΡΤ3, με την εκπομπή μεταγλωτισμένη και επίσης υπνωτιστική ως “Η Χαρά της Ζωγραφικής”.


Και κάποιος θεούλης τα συμμάζεψε στο Tube. Βουαλά.

Και φτάνουμε στο βασικό θέμα. Μια μέρα, ένας άντρας τον πλησίασε και του είπε πως “Bob, δεν θα μπορέσω να ζωγραφίσω ποτέ, καθώς έχω αχρωματοψία.” Κι έτσι, σκέφτηκε να φτιάξει μια εικόνα μόνο με γκρι, απλώς για να μας αποδείξει πως ο καθένας μπορεί να ζωγραφίσει.

Κι ακολουθεί αυτό το υπέροχο θέαμα, The Joy of Painting, σαιζόν δεύτερη, επεισόδιο τέταρτο:


Σ’ αγαπάμε.

Φαν φακτ νούμερο 1: Το μαλλί του Bob Ross ήταν από πάντα ίσιο. Θέλοντας να σώσει χρήματα από τα κουρέματα λόγω τηλεόρασης, αποφάσισε να υιοθετήσει την αφάνα, την οποία αργότερα μίσησε, μα δεν μπορούσε πια να αλλάξει, καθώς ήταν το σήμα κατατεθέν του.

Ο Bob Ross νέος

Φαν φακτ νούμερο 2: Η φιλοσοφία του Bob Ross είναι ένα βαθύτερο αντικείμενο που θα μας απασχολήσει στο μέλλον. Ο Bob πετούσε διαμάντια κατά τη διάρκεια των εκπομπών του που έμειναν ως μαθήματα για τις επόμενες γενιές.