Η περιβαλλοντική φωτογραφία της χρονιάς

Είναι η στιγμή που ανοίγεις ένα λινκ ενός φωτογραφικού διαγωνισμού, και οι εικόνες σου περιγράφουν οδυνηρά την πραγματικότητα. Το τώρα του πλανήτη μας. Κάθισε αναπαυτικά, όσα θα δεις είναι από εντυπωσιακά έως φρικιαστικά.

Οι περιβαλλοντικές φωτογραφίες του 2019

Ένα πραγματικά μεγάλο κύμα παλίρροιας, χτυπά έναν άνθρωπο που στέκεται έξω από το σπίτι του. Το θαλασσινό νερό ορμά σε πόλη κοντά στην ακτή του Bandstand στη Βομβάη, Ινδία.
Το Mexicali στην Baja της Καλιφόρνια είναι μια από τις πιο μολυσμένες πόλεις στον κόσμο. ELIUD GIL SAMANIEGO
Ένας εργαζόμενος, επιδιορθώνει αλιευτικά δίχτυα στο Phu Yen του Βιετνάμ. Η αλιεία χρησιμοποιώντας δίχτυα με τόσο μικρές τρύπες καταστρέφει το θαλάσσιο περιβάλλον.
TRAN TUAN VIET
Ένα νεαρό αγόρι στην Κακαμέγκα της Κένυας, πίνει βρώμικο νερό από ένα ρέμα. Υπάρχει τρομερή έλλειψη πρόσβασης σε καθαρό νερό στην περιοχή, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο των διαρροϊκών ασθενειών όπως η χολέρα, ο τυφοειδής πυρετός, η δυσεντερία και άλλων τροπικών νόσων που οφείλονται στο νερό. Η φωτογραφία κέρδισε την κατηγορία “Νερό, ισότητα και βιωσιμότητα”.
FREDERICK DHARSHIE WISSAH
Καθαρίζοντας τον Βόσπορο στην Τουρκία.
SEBNEM COŞKUN
H εικόνα ονομάζεται “Τα απομεινάρια του δάσους” και δείχνει τις επιπτώσεις της αποψίλωσης του δάσος Hambach στο Niederzier της Γερμανίας. Το δάσος ήταν σχεδόν 12.000 ετών όταν αγοράστηκε από μια εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας για να το σκάψει και να πάρει τον θαμμένο άνθρακα. Το αρχαίο αυτό δάσος είχε κάποτε το μέγεθος του Μανχάταν. Τώρα υπάρχει το 10% και μόνο. Πήρε το βραβείο “Κλιματικής Δράσης και Ενέργειας”.
J HENRY FAIR
Ένα κορίτσι κοιμάται στο θρανίο της σε ένα σχολείο κοντά στα σύνορα της Μπουρκίνα Φάσο. Οι ακραίες βροχοπτώσεις έχουν τριπλασιαστεί στο Σαχέλ τα τελευταία 35 χρόνια λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Η αλλαγή του κλίματος έχει προκαλέσει 70 καταρρακτώδεις βροχές την τελευταία δεκαετία, την ίδια στιγμή που η περιοχή αντιμετωπίζει και σοβαρές ξηρασίες.
ANTONIO ARAGON RENUNCIO
Πεσμένα δέντρα στα ρηχά της ατόλης Funafuti, στο Τουβαλού. Η διάβρωση της γης είναι μια αναπόφευκτη συνέπεια σε ένα κοραλλιογενές έθνος. Καθώς αυξάνεται το επίπεδο της θάλασσας μαζί με τις απειλές από τις καταιγίδες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η γη του Τουβαλού, γίνεται όλο πιο εύθραυστη και επιρρεπής στη διάβρωση. Αυτή η φωτογραφία κέρδισε το βραβείο “Τα κλίματα που αλλάζουν”
SEAN GALLAGHER
Χιλιάδες φτωχοί εργάτες στο Μπαγκλαντές φτάνουν στην πρωτεύουσα, Ντάκα, για να βρουν δουλειά.
M YUSUS TUSHAR
Ο ύπνος της κούρασης
AMDAD HOSSAIN
“Μια εποχή πλαστικού”
“Η Nambiyugua φλέγεται”
“Ο εγκαταλελειμμένος χειμερινός κήπος στη Γαλλία”
“Εγκαταλελειμμένο κι ατελείωτο κτίριο στη Μολδαβία”
“Τα παιδιά και το νερό που αναβλύζει από τη γη”
“Παραδοσιακό χειροποίητο σπίτι”
“Κάστρα στην άμμο”
“Απολαμβάνοντας το μπάνιο”
“Ο σκουπιδότοπος της Ananda Bazar”
“Χαρταετοί σε σκουπιδότοπο”
“Η πόλη του τσιμέντου”
“Το κόκκινο ποτάμι”
“Πάμε για το πράσινο”
“Ψάχνοντας ζωή”
“Κοιτώντας πέρα απ’ ό,τι υπάρχει”
“Το παιδί με το ντροπαλό βλέμμα”
“Η πόλη του μέλλοντος”
“Ύπνος από την κούραση στη γέφυρα”
“Γαλάζιο”
“Εκεί που η πόλη τελειώνει και ξεκινούν τα πλοία.”
“Το κλίμα μου, το μέλλον μου”

Τα “στρώματα” της μόλυνσης.

Τα μέτρα της απόγνωσης“. Μία από τις πιο σοκαριστικές εικόνες που έχουμε αντικρίσει. Φύλακες πάρκου κόβουν το κέρατο ρινόκερου για να αποτρέψουν τον θάνατό του από κυνηγούς που ζητούν το ίδιο ακριβό υλικό δίνοντας μηδενική σημασία στη ζωή του…