Είμαι θυμωμένη

Είμαι θυμωμένη με όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μου και γίνονται απλά πολλαπλά tweets, γελοίες τηλεοπτικές δηλώσεις πολιτικών και άλλων «ειδικών», πρωτοσέλιδα σε DVD–super market–εφημερίδα.

Είμαι θυμωμένη επειδή εργάζομαι 25 χρόνια με δική μου επιλογή και δεν επιβάρυνα οικονομικά ποτέ κανέναν, επειδή δεν πήρα ποτέ δάνειο -καταναλωτικό, στεγαστικό, διακοπών, κλπ- την στιγμή που ο έλληνας έπαιρνε δάνειο ακόμη και για φωτόλυση πριν βγει στην παραλία.

Είμαι θυμωμένη επειδή πάντα εξοφλούσα τις πιστωτικές μου κάρτες μέσα στον μήνα, θεωρώντας την αγορά μετρητοίς, όσον αφορά τις δόσεις είναι ζήτημα να έβαλα για 3 αγορές όλα αυτά τα χρόνια.

Είμαι θυμωμένη επειδή σε όλη μου την ζωή αρνήθηκα να ξοδέψω περισσότερα από αυτά που εισπράττω, την πολυτέλεια μίας σουίτας στο Ντουμπάι όπου έφτασε η μισή Ελλάδα, την Porsche Cayenne που έγινε το καθημερινό αυτοκίνητο του νεοέλληνα. Είμαι θυμωμένη επειδή η καθημερινότητα μου περιλαμβάνει 10-12 ώρες εργασίας για να μπορώ να απολαμβάνω την ζωή που μου αρέσει και να μπορώ και αύριο, για να μου πουν κάποτε ότι ο μισός μισθός μου 25 χρόνια κατατίθεται στο ΙΚΑ ώστε να συνταξιοδοτηθώ και να ζήσω ευπρεπώς μετά από κάποια ηλικία και όχι για να μου πουν ότι αύριο θα χάσω ακόμη και αυτά για τα οποία εργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια.

Είμαι θυμωμένη επειδή μέχρι στιγμής προσπαθώ αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ούτε τι προτείνουν όλοι αυτοί ούτε ποια μέτρα μπορούν να με βοηθήσουν και ποια να με στείλουν ακόμη παρακάτω.

Είμαι θυμωμένη επειδή τα μέσα ενημέρωσης τραβάνε γραμμή ανάλογα με τα συμφέροντα τους κι ας με συγχωρήσουν όσοι φίλοι μου δημοσιογράφοι διαβάσουν αυτό. Επειδή αγαπητό μου κανάλι δεν μπορείς να κάνεις δηλώσεις και υποδείξεις, μόνο να παραθέτεις αμερόληπτα τα γεγονότα στην κοινή γνώμη.

Είμαι θυμωμένη επειδή ξαφνικά εμφανίστηκαν σε αφθονία δημαγωγοί, χειραγωγοί, λαϊκιστές και την έχουν δει συνήγοροι του απλού λαού, κυρία μου. Καταλαβαίνεις.

Είμαι θυμωμένη επειδή οι περισσότεροι από αυτούς που φωνάζουν για λιτότητα και νέα μέτρα, δεν εργάστηκαν ποτέ, ζουν μέσα στην υπερβολή και στην πολυτέλεια, έφαγαν με χρυσά κουτάλια και ξέχασαν ότι στην πολιτική πρέπει να μπαίνεις πλούσιος και να βγαίνεις φτωχός. Μάλλον θεώρησαν ότι καλύπτονται με το φτωχό τους πνεύμα.

Eίμαι θυμωμένη επειδή βλέπω τα όνειρά μου να χορεύουν πιασμένα χέρι-χέρι στο Ζάλογγο.

Είμαι θυμωμένη επειδή αποχωρίστηκα βίαια την δραχμή που την αγαπούσα και τους πίστεψα ότι το νέο ενιαίο νόμισμα θα ήταν δυνατό. Τώρα δεν θέλω πίσω την δραχμή, την “βιάσανε”, την ληστέψανε και θέλουν να μου την επιστρέψουν κουρελιασμένη; Είμαι θυμωμένη επειδή παντού υπάρχει θλίψη και άγχος ακόμη και κάτω από αυτό το φως που ζηλεύει η υπόλοιπη Ευρώπη. Επειδή δεν βλέπω χαμόγελα τις ηλιόλουστες ημέρες, επειδή μας έκαναν να φοβόμαστε ακόμη και αυτό.

Είμαι θυμωμένη επειδή πρώτα γίναμε ψυχολογικά φτωχοί και μετά στην πραγματικότητα. Επειδή μας φόβισαν τόσο πολύ που κάναμε τον έμπορο να κατεβάσει τα ρολά του και ξεχάσαμε πως η οικονομία στηρίζεται στην ανακύκλωση των μετρητών. Κι όσοι συνεχίσαμε να είμαστε καταναλωτές νιώθαμε τύψεις με αυτά που ακούγαμε.

Είμαι θυμωμένη επειδή εκεί που προσπαθώ να σηκώσω κεφάλι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι fake αγρότες μου κλείνουν τους δρόμους, ενώ τόσα χρόνια εργάζονταν ελάχιστα και μάζευαν μισθούς, υπερωρίες, μπόνους, επιχορηγήσεις.

Είμαι θυμωμένη επειδή κάποιος συνδικαλιστής απειλεί να μας βυθίσει στο black out λες και η ΔΕΗ που πληρώνω πανάκριβα είναι το σπίτι του και το κάνει ως αγαπά. Είμαι πολύ θυμωμένη που δεν έχει βρεθεί κανένας να βάλει όλους αυτούς στη θέση τους.

Είμαι θυμωμένη όταν επιτέλους κάποια στιγμή καταφέρνω να πάω διακοπές 3 μέρες και οι λιμενεργάτες κρατάνε μακριά από τα νησιά εμένα και τον τουρισμό.

Είμαι θυμωμένη επειδή οι φελλοί και κάτι άλλο πάντα επιπλέουν και το βλέπω ακόμη μια φορά να συμβαίνει. Και με θυμώνει ακόμη πιο πολύ ότι όλοι τους προσπαθούν να μας αποβλακώσουν με σκουπίδια στην τηλεόραση -όλες τις ώρες βλέπεις κουτσομπόλες κακιασμένες Barbie- και επίσης αφαιρώντας θέσεις εργασίας καταργώντας τα ελληνικά σήριαλ χάριν των τουρκικών.

Είμαι θυμωμένη με όποια προπαγάνδα την στιγμή που ο στόλος του γείτονα κόβει βόλτες στο Αιγαίο μου. Είμαι θυμωμένη επειδή ζω στον πιο πλούσιο τόπο του κόσμου, ανάμεσα σε δύση και ανατολή και όμως δεν εκμεταλλευόμαστε τον πλούτο μας. Είμαστε κολλημένοι σε ένα ένδοξο παρελθόν και δεν έχουμε παρόν και μέλλον.

Είμαι θυμωμένη επειδή οι Βαυαροί και οι ομόγλωσσοι τους από την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους έως σήμερα έχουν επέμβει αρκετές φορές στην ιστορία μας κι έχουμε υπομείνει την κατοχή τους από την εποχή ακόμη του ομοφυλόφιλου πιτσιρίκου που έστειλαν για πρώτο μας βασιλιά έως το Γ’ Ράιχ. Θυμώνω που κανένας μας δεν ζήτησε τις αποζημιώσεις που δικαιούμαστε και κανείς δεν μας τίμησε για όλα όσα δώσαμε στον 2ο παγκόσμιο.

Eίμαι θυμωμένη επειδή όπου και να κοιτάξω θα δω να με ξεπουλάνε.

Eίμαι θυμωμένη επειδή τα παιδιά που αύριο θα είναι νέοι δεν θα έχουν να λάβουν τίποτε, επειδή οι νέοι σήμερα φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό, επειδή οι υπόλοιποι δεν ξέρουμε σε τι να ελπίσουμε.

Eίμαι θυμωμένη με τόσα ακόμη που δεν μπορώ να τα καταγράψω όλα αυτά…

Κάθε βράδυ κάνω ασκήσεις διαχείρισης θυμού.

Πηγή άρθρου: katdathenes

Πηγή εικόνας