giorgos-pittas-arxi-glentiou

Editorial 01

Λοιπόν.
Μάθημα Πρώτο.
Πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά. Να απελευθερώνουμε την ανάλογη θετική ενέργεια και να ξορκίζουμε το κακό!
Στη βροχή, ανοίγουμε την ομπρέλα, στα δύσκολα, ανοίγουμε την ελπίδα, παίρνουμε βαθιές ανάσες και αφήνουμε τον αέρα να φύγει, όπως τότε, που ήμασταν χαρούμενοι!
Πόσα χρόνια πέρασαν, πόσες πληροφορίες ειπώθηκαν…
Κι όμως, ο καθένας έχει το δικό του «γιατί», τη δική του αλήθεια. Εξάλλου, απόψεις και θεωρίες υπάρχουν για όλα τα γούστα, κι εσύ, δεν έχεις παρά να διαλέξεις και να αρχίσεις τον αγώνα του «posting» και του «liking».
Η ζωή ποτέ δεν είναι μονότονη.
Με μικρές εκπλήξεις, μας απογειώνει και μας προσγειώνει.
Κάποιες φορές απότομα.

Υπάρχουν όμως και τα ένστικτα. Αυτά που απασφαλίζονται σε απρόσμενες στιγμές και επιβεβαιώνουν το μεγαλείο της φύσης, κόντρα στην ανθρώπινη ποταπότητα, στην πλεονεξία, στην ανηθικότητα.
Η χαρά, ο έρωτας, η αγάπη, η συναδελφικότητα, η αλληλεγγύη, όλα αυτά που μπορούν να δημιουργήσουν τις νέες συνθήκες, αυτές που κόντρα στον καιρό θα χτίσουν το «καινούριο», που, μακάρι, να περιέχει και την γνώση που μας έλειπε.

Αυτό το έντυπο, θα ήθελε να είναι ένα από τα μέσα που θα συμβάλουν για να προχωρήσουμε, αποφορτισμένο από κομματικές και οπαδικές λογικές, να γίνει ο κοινός τόπος έκφρασης, ενημέρωσης, επικοινωνίας. Από την ψυχαγωγία μέχρι τον προβληματισμό, από την παρέμβαση μέχρι τον πολιτισμό, μπορούμε να φτιάξουμε τα νέα εργαλεία της καθημερινότητας μας.

Θα θέλαμε να σας συναντάμε. Από το πιο τρελό πάρτι μέχρι στην πιο τρελή διαδήλωση!
Γιατί η ζωή δεν είναι μονοκαλλιέργεια. Η ζωή δεν είναι απόλυτη.
Δεν κουραστήκατε από τους political correct, όλους αυτούς που συμπεριφέρονται σαν μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων, χωρίς συναισθήματα, σαν κήρυκες αποσπασματικής γνώσης, με το αγέλαστο στόμα της απολυτότητας;
Δεν κουραστήκατε από την αβάσταχτη ελαφρότητα του lifestyle, ενός τρόπου αντίληψης που αναπτύσσει τα χαμηλά και όχι τα βασικά ένστικτα;
Ένα από τα ελάχιστα καλά που είπε ο Μάο ήταν το «Αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν».
Μόνο που θέλει μεγάλη δύναμη αυτό…
Θέλει να μπορείς να δέχεσαι την διαφορετικότητα!
Και πόσα μεγάλα λόγια έφεραν τα αντίθετα αποτελέσματα…

Το «αγαπάτε αλλήλους» έγινε το soundtrack σε εγκληματικές σταυροφορίες όπως το «ου φονεύσεις» ένα τεράστιο ερωτηματικό σε κάθε εικόνα πολέμου. Το «βοήθα τον πλησίον σου» δεν είχε την απαραίτητη διευκρίνιση. Αν ήταν με τόκο η χωρίς τόκο…
Αλλά και η πολιτική, δεν συνοδεύθηκε από ανάλογα ανεκπλήρωτα συνθήματα; Έννοιες όπως, δημοκρατία, ισότητα, ελευθερία, αδελφότητα, δεν διαστρεβλώθηκαν; Στο όνομά τους έγιναν και γίνονται τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Άρα, για την γλυκιά συμμορία του «ΚΟΚ», τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο. Θέλουμε να ζούμε ανάμεσα σας. Και να απενοχοποιήσουμε το γέλιο, την σκέψη, την δράση! Γιατί είμαστε το κάτι άλλο. Και ας γίνουμε πολλοί, όχι οπαδοί… αλλά παρέα. Γιατί σ’ αυτόν τον τόπο, έτσι ξεκινούν τα όμορφα!

Καλή μας αρχή!
Νίκος Στεφανίδης