Ο Banksy άνοιξε κατάστημα με είδη σπιτιού

Η τελευταία του δουλειά είναι ένα κατάστημα στο Λονδίνο με όνομα “Gross Domestic Product”, δηλαδής “Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν”. Κι όλα τα περιεχόμενα της βιτρίνας, αφορούν στο δυστοπικό μας μέλλον ή στο… παρόν.

Ο Banksy δημιούργησε αυτό το κατάστημα μετά από μια δικαστική διαμάχη στην οποία βρέθηκε με εταιρεία που δημιουργεί ευχετήριες κάρτες. “Ο, πιθανώς, λιγότερο ποιητικός λόγος για να δημιουργήσεις τέχνη” όπως είπε ο ίδιος, προκειμένου να προλάβει την εταιρεία που κρατά το trademark του και σκοπεύει να πουλήσει φέικ προϊόντα του.

Το κατάστημα ΔΕΝ είναι ανοιχτό για το κοινό, και οι εκθέσεις των βιτρινών θα διαρκέσουν μόλις δύο βδομάδες. Τα προϊόντα θα πωληθούν online.

Το Gross Domestic Product, βρίσκεται στην οδό Church της γειτονιάς Croydon στο Λονδίνο.

O Banksy θα προσφέρει τα έσοδα σε πτυχές του προσφυγικού. Προσέλαβε πρόσφυγες σε ελληνικά στρατόπεδα κράτησης για να ράψουν τα πατάκια και τους επιστρέφει τα έσοδα.

Αντιστοίχως, τα κέρδη από τις κούκλες θα δοθούν για την αγορά σκάφους για την ακτιβίστρια Pia Klemp. Το πλοίο της Klemp κατασχέθηκε από την ιταλική κυβέρνηση καθώς κατηγορήθηκε πως βοήθησε την παράνομη μετανάστευση. Η Pia Klemp ΕΣΩΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ από τον πνιγμό στη Μεσόγειο.

Το “Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν”