4 Φεβρουαρίου. Οι Sims και τα μικροσκοπικά σπίτια.

Στις 4 Φεβρουαρίου του 2000, κυκλοφορεί το The Sims.

Το The Sims είναι ένα βιντεοπαιχνίδι προσομοίωσης… ζωής που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Maxis. Δημιουργήθηκε από τον Γουίλ Ράιτ.

Το The Sims είχε τη δεύτερη θέση στις περισσότερες πωλήσεις βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο -στην πρώτη θέση θα είναι πιθανώς πάντοτε το Tetris- μέχρι να ξεπεραστεί από το… Sims 2. Η βασική εκδοχή του παιχνιδιού μόνο έκανε 19 εκατομμύρια πωλήσεις. Μετά την επιτυχία δημιουργήθηκαν πακέτα επέκτασης, αλλά και τα επόμενα Sims.

Η έμπνευση της ιδέας

Ο Γουίλ Ράιτ αντιμετώπισε μια πυρκαγιά που κατέστρεψε σχεδόν όλα του τα υπάρχοντα. Χρειάστηκε να το ξαναχτίσει κι έτσι, του ήρθε η ιδέα για ένα παιχνίδι που ο παίκτης θα έπρεπε να κατορθώσει ακριβώς αυτό. Να χτίσει το σπίτι του.

Οι Sims και τα μικροσκοπικά σπίτια.

Κι έφτασε η στιγμή που “διάβασαν” την υπέροχη τάση για την κατασκευή μικροσκοπικών σπιτιών. Στις αρχές του 2020, παρέδωσαν το “The Sims 4 Tiny Living”, μία καταπληκτική και πανέμορφη επέκταση του παιχνιδιού. Περνάμε σε φωτογραφίες λοιπόν:

Τα κοντέινερ έχουν την τιμητική τους.
Πραγματικά την τιμητική τους
Μικρά σπίτια βγαλμένα από παραμύθια.
Μικρά θαύματα σε λόφους,

Ενώ την ίδια ακριβώς στιγμή, ξεκίνησε ένας πανέμορφος διαγωνισμός ανάμεσα σε παίκτες του The Sims, για τις καλύτερες κατασκευές. Όσο θα προχωρούν οι φωτογραφίες θα καλυτερεύουν. Έως τα δύο τελικά έπη:

Ακολουθεί το μοντέλο “Σαντορίνη” εμπνευσμένο από την Ελλάδα και το Αιγαίο:

Το Χόμπιτον:

Και, παρακαλώ, την προσοχή σας:

Το “The Weird Tinkerer’s Home”

Και η μικροσκοπική καλύβα του δάσους…: