Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει: Άρης Καρδασιάδης

Δεν φταίει η καλπάζουσα ανεργία, το κομμένο ρεύμα στο σπίτι, οι άνεργοι –και παρ’ όλα αυτά- φορολογούμενοι γονείς, ο χωρίς φάρμακα παππούς, τα χωρίς θέρμανση σχολεία, τα χωρίς γιατρούς νοσοκομεία, ή η χωρίς αντίκρισμα πολιτική σιελόρροια…

Δεν φταίει η πολιτική που μας πάει κατά διαόλου, δεν είναι τα 1,7 εκατομμύρια άνεργοι, δεν είναι η αιμορραγία της Ελλάδας που σκορπάει στους πέντε ανέμους τα παιδιά της, δεν είναι το πιάτο στα τρία.

Δεν φταίει η πλήρης αναντιστοιχία προεκλογικών λόγων και κομματικής πρακτικής, ούτε ότι επί τρία χρόνια, παρά τους τόσους σωτήρες που πέρασαν και περνάνε, δεν έχουν κάνει ούτε ΜΙΑ σωστή πρόβλεψη.

Δεν φταίνε τα μέτρα που παίρνονται για να βγούμε από την κρίση και μας βυθίζουν περισσότερο σ΄ αυτήν, δεν είναι ότι γίναμε ο περίγελως του κόσμου, δεν είναι ότι μέσα στην κρίση η διαφθορά στη χώρα αυξάνεται, παρά τις εκ του μακρόθεν φοβέρες των κυβερνώντων.

Δεν φταίει πως για ό, τι τραβάμε κανείς δεν έχει λογοδοτήσει και ούτε φαίνεται πως κάτι τέτοιο θα γίνει τα επόμενα 472 χρόνια.

Δεν φταίει ότι άνθρωποι που δεν μπορούν να προβλέψουν τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, σχεδιάζουν ερήμην σου το μέλλον σου για τα επόμενα τριάντα-σαράντα χρόνια.

Δεν φταίνε οι πολιτικοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν(!) για την πολιτική τους, δεν φταίει ο επίορκος που παραμένει στη θέση του, δεν φταίει το λαμόγιο-στρατιώτης της παράταξης.

Δεν φταίνε οι αόρατες υπουργικές offshores, οι “χτενισμένες” λίστες των κλεφταράδων, η ατιμωρησία του άδικου.

Δεν φταίει ότι οι νέοι δεν μπορούν να ονειρευτούν.

Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή άρθρου

Φωτογραφία της Christina Kekka