Site icon Youropia.gr

Το κόκκινο δάσος του Τσερνόμπιλ

Το 2012, ο φωτογράφος Edward Thompson, χρησιμοποίησε το φιλμ Aerochrome της Kodak. Το φιλμ αυτό φτιάχτηκε για κατασκοπευτικούς σκοπούς και αποτυπώνει τη ραδιενέργεια. Φωτογράφισε λοιπόν το δάσος του Τσερνόμπιλ. Με κόκκινο χρώμα εμφανίζονται τα μολυσμένα σημεία του δάσους, που σε φυσιολογικές συνθήκες και τα συμβατικά μέσα δεν είναι ορατά στο γυμνό μάτι. Το αποτέλεσμα, που είναι τρομακτικό μα και εντυπωσιακό ταυτόχρονα, είναι αυτό:

Η πινακίδα εισόδου στο Πριπιάτ, μέσα στη Ζώνη Αποκλεισμού του Τσερνόμπιλ. Φωτογραφία του Edward Thompson.
Το Κόκκινο Δάσος εισβάλει στην νεκρή πόλη του Πριπιάτ. Και την καταλαμβάνει. Φωτογραφία του Edward Thompson.
Οι πυλώνες που μετέφεραν ηλεκτρικό ρεύμα από τον αντιδραστήρα 4 “Λένιν”, πριν το πυρηνικό ατύχημα. Φωτογραφία του Edward Thompson.
Ο διάσημος πια μύλος στην πόλη του Πριπιάτ, μόλις 3 χιλιόμετρα από το εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ. Φωτογραφία του Edward Thompson.
Μια πινακίδα που εφιστά την προσοχή στα ενδεχόμενα δασικών πυρκαγιών, στο Κόκκινο Δάσος. Τα δέντρα έχουν απορροφήσει ένα τεράστιο μέρος της ραδιενέργειας και συνεχίζουν να ζουν μ’ αυτή. Φωτογραφία του Edward Thompson.

Ακολουθεί φωτογραφία τρόμου…

Ένα εγκαταλλειμένο κτίριο, εντός της Ζώνης Αποκλεισμού στο Τσέρνομπιλ, βαμμένο κόκκινο, ολοκληρωτικά από το ειδικό φιλμ. Η ραδιενέργεια είναι πανταχού παρούσα. Σε τρομακτικό βαθμό…:

Ε, αυτό το δάσος καίγεται τώρα…

Exit mobile version